DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sok időt tölt a szimulátorban a McLaren szupertehetsége

Stoffel Vandoorne a parádés F1-es bemutatkozás visszakerült a parkolópályára, de csak a Super Formula versenyeire utazik Japánba - megpróbál bejutni a Száguldó Cirkuszba, ez a fő célja továbbra is.

A Formula-1-es mezőny egyik legnagyobb tehetségének tartott Stoffel Vandoorne idén csak tesztpilótaként dolgozik a McLarennél, közben pedig a japán Super Formula sorozatban versenyez. Sokan már most szeretnék versenyülésben látni az F1-ben, de erre minimum a szezon végéig még várni kell - igaz, bemutatkozása nagyon impresszívre sikerült.

"Nagyon sok időt töltök a McLarennél, sok időt töltök a szimulátorban és Japánba általában csak a versenyekre utazom" - mondta jelenlegi helyzetéről a fiatal pilóta. "Ha szükséges, akkor kicsit előbb megyek, hogy összecsiszolódjak a csapattal, de eddig jól működik minden. Idén az összes futamon indulok majd" - beszélt a Super Formuláról.

Vandoorne_1



"A szezon előtt úgy gondoltam, hogy nem lesz esélyem nyerni, de most nem tudom. Az első futamon jó eredményt értem el, de emlékszem még az első GP2-es versenyemre és tudom, hogy akkor jobban mentem, mint most. Szerintem jönnek itt még nehéz idők, amikor több pilóta is gyorsabb lesz nálam, de néha harcolhatunk majd a győzelemért is. A folytonosság és a kiegyensúlyozottság nagyon fontos lesz" - tette hozzá a sorozattal kapcsolatban.

"Őszintén szólva nagyon más itt versenyezni, mert a kanyarsebességek nagyon magasak, a gumik pedig teljesen mások, mint amikkel az elmúlt két évben vezettem. Úgyhogy eléggé más itt, de a verseny élvezetes volt és nagyon keményen nyomtam az elejétől a végéig".

"A fő szerepem továbbra is a McLarennél van, megpróbálok bejutni a Formula-1-be és az, hogy eközben versenyezhetek is, az nagyon jó".

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: