DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Stewart: Elfogadhatatlan, amit Hamilton csinált

Jackie Stewart, az egykori háromszoros F1-es világbajnok egyértelműen bírálta Lewis Hamiltont, amiért a Spanyol Nagydíj első körében nekicsúszott csapattársának, és mindketten kiestek a versenyből.

Stewart felháborodva nyilatkozott a Spanyolországban történt első körös incidensről, és nem honfitársa pártját fogta. Szerinte Nico Rosberg egyszerűen végezte a dolgát, míg Lewis Hamilton felelőtlenül viselkedett.

Az egykori F1-es brit így kezdte nyilatkozatát: „Az első kör drámával írható le. Ez nem módja a győzelemnek, a kiegyensúlyozottságnak pedig semmiképp. Szégyen, amit Hamilton művelt, Rosberg csak védekezett. Az ember nem így megy az első körben.”

 Dppi_stewart_04.01.



Stewart tovább folytatta a számára szörnyűséges események ecsetelését: „Ez teljességgel elfogadhatatlan. És aztán még ki is hajítja a kormányt az autóból, aminek 30 és 40 ezer font között mozog az értéke. Nehéz a Mercedesnek így kiengedni a versenyre Lewist, amikor meg akarják nyerni a bajnokságot. Meg kellene őt büntetniük ezért.”

A jelenlegi 76 éves F1-es legenda nem hagyná megtorolatlanul Hamilton tettét: „Én biztos megbüntetném azt a versenyzőt, aki ilyen hibát csinál az első körben. Például levihetnék a fizetését. De Lewis olyan sok pénzt keres, hogy igazából ez nem lenne nagy büntetés a számára.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: