DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

McLaren: Már a Mercedes és a Ferrari között vagyunk

A McLaren F1-es csapatfőnöke, Eric Boullier merész kijelentést tett a spanyolországi hétvége után, mivel már a két élcsapat közé sorolná a wokingi istállót. Az eredményeken ez azért még nem látszik.

Idei legjobb helyezését a McLarennek Fernando Alonso szállította. A spanyolt Oroszországban a hatodik helyen intették le, onnantól kezdve még a megszokottnál is optimistább hangulat uralja a csapatot. A pontszerzés benne van az autóban, de a dobogóhoz és a győzelemhez további fejlődés szükséges.

Ennek ellenére Boullier a következőket nyilatkozta: „Az adatokat tanulmányozva, azt láthatjuk, hogy a Mercedes és a Ferrari között vagyunk az erőviszonyokat tekintve. A fejlődést tisztán érzik a versenyzőink, és a pályán is mindenki láthatja erősebbé váltunk. Azt kell mondanom, hogy jó úton haladunk.”

 Dppi_boullier_05.17.



A francia szakember bízik a japán motorgyártóban: „A Hondának mindig jó a megközelítése az újítások felé, és gyorsan is tud alkalmazkodni azokhoz. Náluk azt érezheti az ember, hogy mindenki teljes erőbedobással dolgozik. És a változások, amit ígértek, jönnek is. Egyébként a Honda elnöke és Takahiro Hachigo is ott lesz Monacóban.”

A McLaren csapatfőnöke nem tartja elképzelhetőnek a következő bokszutcai pletykákat: „Fontos, hogy ne maradjon csapat motor nélkül. De a véleményem szerint nincs oka a Hondának erőforrást adnia a Saubernek és a Toro Rossónak a következő évben. Bár beszélnek erről, de ez nem fog megtörténni.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: