DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 26. vasárnap
F1

Lauda: Verstappen az évtized tehetsége

A háromszoros F1-es világbajnok szerint nem tud mást tenni, mint megemeli a sapkáját - Marco Mensura viszont figyelmeztet: ötven Alguersuarira jut mindössze egy Verstappen.

Max Verstappen teljesítménye alighanem sporttörténelmi jelentőségű volt azon felül is, hogy mindössze 18 évesen állhatott fel a dobogó tetejére a Formula-1-ben - az mindenki számára egyértelmű, hogy a következő évek egyik legmeghatározóbb pilótájának első győzelmét láthattuk. Niki Lauda, a sportág háromszoros világbajnoka és legendája is maximális elismeréssel szólt a fiatal versenyzőről.

"Nincs válaszom azon kívül, hogy megemelem a sapkám" - mondta Lauda, aki negyven évvel elhíresült balesete után is viseli vörös sapkáját. "Amit látunk, az az évtized tehetsége" - tette hozzá Verstappent méltatva az osztrák expilóta a német DPA-nek. Az előléptetésről döntő dr. Helmut Marko is csatlakozott hozzá. "Hihetetlen, amit művelt" - mondta az osztrák ORF-nek. "Az, ahogy megőrizte az első helyet, miközben Kimi Raikkönen így támadta őt, elképesztő".

VerstappenWin



Az olasz La Repubblica szerzője, Marco Mensura is elismerően írt tudósításában. "Tizennyolc évesen így futamot nyerni ezen a pályán úgy, hogy Raikkönen ötven körön keresztül a nyakában liheg, erre akárki nem képes. Gratulálok neki és mindenkinek, aki megértette, hogy micsoda tehetség van a kezei alatt. Ellenzem a nagy szavakat Verstappennel kapcsolatban, de a Red Bull jól kezelte a helyzetet".

"Fiatalokat versenyeztetni jó üzleti fogás, de a sport szempontjából fontos, hogy csak egy Verstappen jut ötven Alguersuarira" - hozott példát Mensura.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: