DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo dühös a Red Bullra, odaszúrt Vettelnek

Az ausztrál F1-es pilóta nem érti, hogy miért ő kapta ezt a stratégiát és rendkívül ingerült volt a futam után - szerinte Vettel újabb rádióban való panaszkodása tipikus jelenség.

Nem alakult jól Daniel Ricciardo Spanyol Nagydíja, hiszen az ausztrál pilóta hamar az élen találta magát a Mercedesek ütközése miatt, majd egy kissé elrontott stratégiát követően visszaesett a negyedik pozícióba. Hiába próbált meg mindent Sebastian Vettellel szemben, az utolsó előtti körben defektet kapott, így végül épphogy meg tudta tartani a negyedik helyet.

„Nem az a nehéz, hogy Max ott van a dobogón, az viszont sokkal inkább az, hogy én nem vagyok ott” – nyilatkozta csalódottan a Red Bull pilótája a Sky-nak. „Vezettünk és mi diktáltuk a tempót, majd átálltunk három kiállásra, ami késő volt, mert Vettel addigra már elénk került. Utána három autót kellett volna megelőznöm erőből és egyrészt a tempóm sem volt meg ehhez, másrészt nehéz is itt előzni” – panaszkodott Ricciardo.

Ricciardo_2



„Nem tudom, hogy miért velem kellett tesztelni ezt a stratégiát, normális esetben az kapja a jobbat, aki elöl halad. Ez ma nem működött. Rendkívül idegesítő, hogy végig mehettem volna az első helyen egy megfelelő stratégiával” – bosszankodott tovább az ausztrál.

 

A pilóta másfél körrel a vége előtt defektet is kapott, így örülhet, hogy egyáltalán negyedikként ért célba – előtte mindent megtett, hogy megelőzze Sebastian Vettelt. „Ellentétben a versenyzők 99%-ával, én megpróbáltam előzni és nem akartam ott üldögélni a másik autó mögött. Adtam  egy esélyt annak, hogy megelőzzem Vettelt, erre ő nekiállt panaszkodni a rádióban… tipikus” – szúrt oda volt csapattársának is Ricciardo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: