DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Vettel: Mi másképp dolgozunk, mint a többiek

A négyszeres F1-es világbajnok szerint nagyszerű, hogy Sergio Marchionne. a Ferrari elnöke így törődik a dolgokkal, ő ebben inkább a pozitívumokat látja, nem pedig a nyomást.

Sergio Marchionne már a téli időszak folyamán is komoly nyomást helyezett a Ferrarira és egyértelművé tette, hogy nem lehet más cél, csak a győzelem, semmi mással nem lehetnek elégedettek. Többen is megkérdőjelezték, hogy jó-e ekkora súlyt helyezni a csapattagok vállára, de a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel szerint ez teljesen rendben van.

"Szerintem nagyszerű, hogy az elnökünk ennyire törődik a dolgokkal" - nyilatkozta Vettel a kérdésről. "Nagyon együtt van a csapattal, mindig segíteni akar, amikor tud és az természetes, hogy csalódott és dühös, ha nem jól alakulnak a dolgok, nem tudjuk befejezni a futamot, vagy nem ott fejezzük be, ahol tehettük volna. Én inkább a pozitívumokat látom ebben, nem pedig a nyomást" - magyarázta a német pilóta.

VettelFerrari



"Szerintem jó őt magunk mögött tudni, ez magabiztosságot ad. A dolgok apránként összeállnak majd. A célunk az volt a szezon előtt, hogy nyerjünk és még nem értük el ezt, így jogosak a kritikák, de a srácok mögöttünk vannak" - folytatta Vettel. "Nem titok, hogy vissza akarjuk juttatni a Ferrarit a csúcsra inkább előbb, mint utóbb. Ahogy korábban is mondtam: az eddig versenyeink alakulhattak volna jobban is, most viszont tudunk róluk beszélni, ami ugyan nem változtat semmin, de jó időbefektetés a következőkre nézve".

"Nincsenek nagy titkok, a csapatban mindenki, beleértve az elnököt is, eredményeket akar. Szerintem mi másképp dolgozunk, mint a többi csapat, nagyon keményen hajtunk és ő is része a csapatnak. Természetesen közli velünk, hogy mi az elvárás, de mindegyikünknek megvan ugyanaz a motivációja".

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: