DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Red Bull Alfa Romeo-motort akart

A nagy múltú márka F1-es visszatéréséről gyakran esik szó. A lehetőség már tavaly meglett volna, a Red Bullnak azonban csak erőforrásra volt szüksége, míg az Alfa saját csapattal érkezne.

Egyre sűrűbben merül fel az Alfa Romeo neve a Formula-1 kapcsán: Sergio Marchionne, aki nem csupán a Ferrari elnöke, de a Fiat Chrysler vezérigazgatója is – ide tartozik az olasz sportautó-márka – nagy támogatója a királykategóriához való újbóli csatlakozásnak. Az új Alfa Romeo Giulia bemutatóján is szóba került az F1-es kérdés – Marchionne elmondta, miért nem versenyez a Red Bull Alfa-motorral.

„Az Alfa Romeo egy napon ott lehet. Ehhez komoly pénzügyi tőkére lesz szükség, a versenyzéshez ugyanis sok autót kell eladni. Ennek ma még csak az elején járunk. De ha az Alfa Romeo visszatér a Formula-1-be, gyári csapatként fogja tenni, nem csupán motorszállítóként. A Red Bullt érdekelte az Alfa tavaly, de nekik csak egy motor kellett, aminek számunkra nem lett volna értelme. Nem vagyunk Honda” – idézi a grandprix.com Marchionnét.



A Red Bull ezért továbbra is maradt a Renault partnere, amelynek erőforrásai a TAG-Heuer álnevet viselik – hasonlóan az Alfa Romeo terveihez, ugyanis valójában ez is csak egy Ferrari-motort takart volna. A megállapodás csak egy évre szól, de a jelek arra mutatnak, hogy 2017-ben is folytatódni fog.

„A Renault meglepett engem” – mondta Daniel Ricciardo, aki szerint a Red Bullt a jövőben is a franciák erőforrása hajtja. „Nem hittük volna, hogy ekkora előrelépést tesznek a tél folyamán, a kanadai fejlesztés pedig ugyanilyen mértékű lehet. A javulás fényében azt mondanám, valószínű, hogy folytatni fogjuk. Ferrari-szintű motort remélünk, aminek elégnek kell lennie, hiszen nagyszerű karosszériánk van. Nem gondolom, hogy olyan viharos hetek várnak ránk, mint előző nyáron és ősszel.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: