DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ecclestone-nak nem elég egy Orosz Nagydíj

Ecclestone boldog lenne, ha a következő években Szocsin kívül más oroszországi helyszín is bekerülne az F1-es versenynaptárba. Az orosz sportminiszter nyilatkozott az ügyben hazája álláspontjáról.

Az Orosz Nagydíj hétvégéjén kiderült, hogy Bernie Ecclestone jó ötletnek tartaná, ha egy évben több oroszországi helyszínre is ellátogatna a száguldó cirkusz. A dolog azonban egyelőre csak terv marad, mivel Oroszországnak más sporteseményekre is figyelnie kell a közeljövőben.

Az oroszok sportminisztere így nyilatkozott az ügyről: „Természetesen Bernie elégedett lenne, ha két vagy három versenyt rendeznénk Oroszországban, de az anyagi követelményei az F1-nek elég magasak ehhez.” 

A miniszter így folytatta: „Így ez nem egyszerű, bár van egy másik pályánk közel Moszkvához.”

 Dppi_orosz_05.05.



Az orosz szakember arra is kitért, hogy mi a fő akadálya még egy futam megrendezésének: „Azt már mondtam, hogy 2020-ig nagyon elfoglaltak vagyunk. A labdarúgó-világbajnokságot is mi rendezzük, ami egy világszintű projekt 40 város részvételével. Minden forrásunk szükséges ehhez, így nem vagyunk készen egy újabb nagydíj rendezésére.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: