DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Kvjat az ülését félti, ezért hibázott?

A korábbi F1-es futamgyőztes szerint túl nagy nyomás nehezedik a Red Bull irányából Danyiil Kvjatra, ezért követett el szarvashibákat hazai futamán, tönkretéve Vettel és Ricciardo versenyét.

Sokan gondolják úgy, hogy a 2017-es szezonban Max Verstappen már a Red Bull alakulatában fog vezetni, ebben az esetben pedig az istálló jelenlegi pilótái közül Danyiil Kvjat lehet kegyvesztett. Az Orosz Nagydíj első körében elkövetett hiba – kétszer is eltalálta Sebastian Vettelt, az ütközés során pedig csapattársa, Daniel Ricciardo autója is sérült, így a Red Bull pont nélkül zárta a hétvégét – szintén nem növel esélyein, habár a korábbi Formula-1-es versenyző, Jean Alesi szerint ez inkább okozat, mint ok.



„Kvjat rendes fiú, de nyomás nehezedik rá. Úgy gondolom, kissé egészségtelen. Négy nagyon jó versenyző ül az autóikban, plusz ott van még egy ügyes pilóta, aki francia és a sorára vár” – mondta Alesi a Canal Plus csatornának, a két Red Bull- és Toro Rosso-versenyző mellett Pierre Gaslyre, a GP2-ben vitézkedő tesztpilótára utalva. „Ez azt jelenti, hogy mindenki nyomás alatt van, ez pedig olyan első körökhöz vezet, mint ez a mostani.”

A pályafutása során egy futamot nyerő Alesi ennek ellenére szigorúbban megbüntette volna a vétkes oroszt a stop-and-go szankciónál: „Sebet eltalálta, méghozzá számomra érthetetlen módon. Olyan, mintha Kvjat máshová nézett volna, ami lehetetlen. Ha tíz másodpercet adnak neki, egy támadásért, mert ez számomra támadás volt, akkor hol van a maximum?” – tette fel a megválaszolatlan kérdést a francia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: