DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Különös indokkal hagyja ki a tesztet a Sauber

Privát istállóknál sohasem szokott gondot jelenteni, hogy egy-két F1-es tesztnapra kiadják az ülést valamelyik erős szponzori háttérrel rendelkező fiatalnak, ám a Saubernek a jelek szerint ez sem megy jelenleg.

Az előzetes megegyezések alapján a 2016-os évadban két darab kétnapos kollektív tesztet tart majd a mezőny. Először Barcelonában, majd pedig Silverstone-ban fognak a helyszínen maradni a csapatok a versenyhétvégét követően, hogy költséghatékonyan elvégezzék ezt a gyakorlást.

Dppi_00116004_258



A barcelonai lehetőség különösen jól jön majd a mezőnynek, hiszen az istállók hagyományosan itt, az első európai versenyen vetik be első nagyobb fejlesztési csomagjukat az autóikon. Ám két héttel a teszt előtt kiderült, hogy biztosan nem lesz teljes a létszám a teszten, miután a Sauber bejelentette, hogy kihagyja az eseményt. A svájciakat az utóbbi időben sújtó pénzügyi nehézségek közismertek, az viszont szokatlan, hogy nem is adták ki az ülést valamelyik fizető feltörekvő fiatal tehetségnek, főként úgy, hogy a szabályok kimondják, a négy szezonközi tesztnapnak legalább felén olyan versenyzőnek kell autóba ülnie, aki nem rendelkezik F1-es versenytapasztalattal.

„Visszamondtuk a barcelonai első szezonközi teszten való részvételünket. Ennek két oka van. Egyrészt nem fogunk fejlesztéseket vinni az autóra a Spanyol Nagydíjon, másrészt nincs olyan fiatal- vagy tesztpilótának, aki eleget tenne a követelményeknek” - közölte a Sauber a Twitteren.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: