DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Nem biztos Raikkönen jövője a Ferrarinál?

Oroszországban egy harmadik hellyel távozott a helyszínről a Ferrari, amit Raikkönen szállított a csapatnak. A nyilatkozatok alapján a maranellóiak mégsem elégedettek teljesen a finn teljesítményével.

Bár úgy tűnhet, hogy kihozta a maximumot versenygépéből a legutóbbi hétvégén az egyszeres világbajnok pilóta, a nyilatkozatok alapján úgy tűnik, nem elégedettek maradéktalanul a csapatnál a versenyzőjükkel. Raikkönen szerződése 2016 végén jár le a Ferrarinál, és még nem tisztázott, vajon hosszabbítani akar-e az olasz alakulat a 36 éves pilótával.

Az Orosz Nagydíj futama után Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnökének a nyilatkozatából kiderült, hogy többet vártak a vörösöknél a 2007-es világbajnokuktól: „Raikkönen? Jó versenye volt, de a biztonsági autós szakasz után lehetett volna jobb is.” A williamses honfitársát, Bottast csak a kerékcserénél sikerült átugrania, a felzárkózó Lewis Hamiltont pedig nem tudta maga mögött tartani, így kettős Mercedes győzelem született.

 Dppi_raikkonen_05.02.



Raikkönen nem volt elég gyors ahhoz, hogy csapattársa mögé kvalifikálja magát a szombati időmérő edzésen, így Bottas került az első sorba Rosberg mellé. A másik ferraris, Sebastian Vettel ennyit mondott a szombati nap végén: „Azt hiszem a harmadik hely lett volna neki a legideálisabb, mert akkor a büntetésem után az első sorból rajtolhatna.”

Amikor Raikkönent a jövő évről kérdezték, így válaszolt: „Nem tudom. Nyilván szenvedélyem a versenyzés, de néhány dolog nincs a kezünkben jelenleg. Csak megpróbáljuk a legjobbunkat nyújtani, és meglátjuk, mit fog hozni a jövő.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: