DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hamilton már készül a tízhelyes büntetésre

Lehet, hogy Lewis Hamilton vesszőfutása még koránt sem ért véget a 2016-os F1-es szezonra, hiszen a brit már csak egyetlen ballépésre van egy újabb gyenge rajthelyről. A furcsa ítéletek rossz gokartos élményekre emlékeztetik.

Balszerencse-sorozata mellett a világbajnoki címvédő arra sem lehet büszke, hogy négy versenyhétvége alatt már két figyelmeztetést kapott a versenybíróktól. Ez azért baljóslatú számára, mert ha valaki egy szezonon belül három ilyet begyűjt, akkor automatikusan 10 rajthellyel hátrasorolják őt a következő futam rajtrácsán.

Dppi_00116004_530



Hamiltont Bahreinben intették meg először, amikor az időmérő után a bokszutcában tolatott egy rövid távon autójával, ami veszélyessége miatt tiltott tevékenység. Másodszor pedig az Orosz Nagydíj időmérőjén kapott figyelmeztetést, amikor egy alkalommal az elvétett 2-es kanyar után nem a kijelölt útvonalon tért vissza a pályára. Az ilyen megrovásokat általában a közvélemény és a versenyzők is egy kézlegyintéssel elintézik, de most, hogy a hátralévő 17 nagydíjhétvége alatt már egyszer sem hibázhat (és ebbe a pályán kívüli tevékenységek is beleszámítanak), Hamilton lelki szemei előtt már látja is a közelgő rajtbüntetést - amire a legkevésbé van szüksége most, hogy csapattársa alaposan meglógott előle a pontversenyben.

„Tudatában vagyok annak, hogy legalább egyszer 10 rajthelyes büntetést fogok kapni emiatt a jövőben, hiszen már csak egy további figyelmeztetésre vagyok ettől. Az utolsó nagyon nevetséges volt” - jelentette ki Hamilton, majd amikor az egyértelműség kedvéért megkérdezték, hogy a kettő közül melyik vétségre gondol, így felelt: „Már nem is emlékszem, mi volt az előző.” Ekkor tudatták vele, hogy azt a bahreini tolatásért kapta, mire rávágta: „Mindkettő!”

„Amikor gokartoztam, volt egy versenybíró, aki látszólag csak azért volt jelen, hogy tönkretegye mindenkinek a hétvégéjét. Mostanság kezdenek újra feltörni bennem azok az emlékek. A családok rengeteg pénzt költöttek arra, hogy ott lehessenek a gokartozó gyerekükkel azon a hétvégén, de aztán megjelent ez az ember, aki egy komplett seggfej volt. Úgy hallom, hogy még mindig ott dolgozik. Egyszerűen azért megy, hogy másokkal rosszat tegyen. Most pedig mintha újra az ő nyomait vélném felfedezni” - mondta el nem túl hízelgő véleményét az F1-es versenybírók tevékenységéről.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: