DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

McLaren: A riválisok aggodalmai alaptalanok

A McLaren versenyigazgatója nem ért egyet néhány rivális csapattal, és úgy látja, hogy a 2017-re tervezett szabályváltozások valóban remek F1-es versenyeket fognak eredményezni.

Hosszas huzavona után a héten végre megszületett a döntés a következő évre tervezett átalakításokról - néhányan azonban úgy vélik, hogy az autókon végrehajtott aerodinamikai frissítés éppen az ellenkező hatást fogja kiváltani, és a leszorítóerő növelése miatt az eddigieknél nehezebb lesz az elől haladó követése. A problémát maguk az F1-es pilóták is felvetették a nagy hírverést kavart nyílt levelükben, de Eric Boullier másképp látja a helyzetet.



„Nem értek egyet a riválisaink médiában megjelenő véleményeivel” - idézte a Motorsport.com a McLaren versenyigazgatóját. „A szabályok arra irányulnak, hogy az autónak nagyobb lesz a tapadása a gumiknak köszönhetően, így mechanikai változásról van szó. Ennek nem kellene csökkentenie az előzések számát. Ennek tetejébe az aerodinamikának, az első szárnyak sokkal kisebb lesz a hatása, ahogyan a padlólemeznek is, a diffúzor pedig a korábbinál több leszorítóerőt fog generálni.”

„Normális esetben ez több előzést tesz majd lehetővé, de csak öt százalék körüli növekedéssel, mert a legtöbb előzés ma a DRS és az abroncsok elhasználódása miatt történik. Mi mindenképp támogatjuk a változást. Ha a pilóták boldogabbak az autók vezetése közben, sokkal jobb show-t csinálnak majd, a nézők is örülni fognak neki, így összességében jót tesz majd az F1-nek” - tette hozzá a francia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: