DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Horner: Kvjat tönkretette a versenyt

A Red Bull csapatfőnöke szerint orosz F1-es pilótája túl sokat akart és túl hamar a Vettellel történt ütközés(ek) során, Ricciardo autója pedig megsérült, így nagyon rossz hétvégét zártak.

Sebastian Vettel és Danyiil Kvjat Kína után Oroszországban is összeakadt, a Red Bull pilótája két kanyar alatt kétszer ment neki a négyszeres világbajnoknak, aki emiatt ki is esett a versenyből. Vettel a bokszba visszaérve odament Christian Hornerhez, az energiaitalosok csapatfőnökéhez, aki a Sky Sportsnak nyilatkozott.

„Meglehetősen frusztrált volt, amikor odajött hozzám. Sajnos minden amit tehettem, az a bocsánatkérés volt, mert ez most egyértelműen Danyiil hibája volt” – nyilatkozta Sebastian Vettel és Danyiil Kvjat ütközéséről Horner.

HornerKvjat



 

„Szerintem tudja, hogy mi történt, minden pilóta megnézi a visszajátszásokat. Hibát követett el, megütötte Danielt és Sebastiant, tönkretette mindkettjük futamát. Ez a hazai versenye, túl sokat akart és túl hamar az első kanyarokban” – értékelte az esetet Kvjat szemszögéből a Red Bull csapatfőnöke.

Az istálló számára ez volt a legnehezebb verseny eddig 2016-ban, hiszen egyik pilótájuk sem szerzett pontot, sőt, reális esélyük sem volt arra, hogy odaérjenek az első tíz hely valamelyikére - annak ellenére sem, hogy Ricciardo végül a 11. pozícióig zárkózott fel. „A csapat szempontjából szívás volt ez a délután, mert nem szereztünk pontot. Daniel szenvedett a sérült autóval, így pont nélkül maradtunk és Sebastian futama is tönkrement” – tette hozzá Horner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: