DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Csakis Putyintól függ az Orosz Nagydíj jövője

Bernie Ecclestone, az F1 elsőszámú embere szerint amíg Oroszország elnöke azt szeretné, hogy ellátogasson hozzájuk a száguldó cirkusz mezőnye, addig Szocsi biztosan a versenynaptár része marad.

Oroszország 2014-ben látta először vendégül a Formula-1 szereplőit, az idei esztendőre pedig a korábbi őszi időpontról átkerült május elejére a szocsi futam időpontja. Vlagyimir Putyin elnök az eddigi két nagydíjat egyaránt megtisztelte jelenlétével, jelezve, hogy kifejezetten támogatja az eseményt, s Bernie Ecclestone szerint a most vasárnapi viadalon is kint lesz Oroszország első embere – sőt, az is elképzelhető, hogy a díjátadó ceremónián is érdekelt lesz.

Putyin_Szocsi_DPPI



„Meg lennék lepődve, ha nem látogatna ki a versenyre” – fogalmazott Ecclestone egy helyi lapnak. „Nehéz ezt elintéznie, hiszen közismert politikusként óriási nyomás nehezedik rá, hiszen minden ember tud arról, hogy mit csinált és mit készül csinálni a jövőben.”

A FOM vezetője azt is elárulta, hogy csak és kizárólag Putyin döntésétől függ, hogy meddig marad része a versenynaptárnak az Orosz Nagydíj: „Oroszország egy fontos ország, és addig itt maradunk, amíg Putyin úr így akarja. Felejtsük el a szerződéseket: ha azt akarja, hogy a Formula-1 távozzon Oroszországból, akkor távozunk, ha azt, hogy maradjunk, akkor maradunk” – jelentette ki határozottan Ecclestone.

Az F1 nagyura azt is megerősítette, hogy továbbra is tárgyalnak arról, hogy Szocsi a jövőben esetleg villanyfényes éjszakai futamnak adjon otthont. Ecclestone személy szerint pártolja az elképzelést, ám elmondása szerint ennek megvalósulása is elsősorban Putyin és Oroszország vezetőinek döntésétől függ.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: