DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton: Minden kihívás egy újabb lehetőség a felemelkedésre

A brit pilóta nem örült neki, hogy ismét probléma támadt autójával az időmérő edzés során, de hozzáállásával egyensúlyozza a nehéz időket - így fog tenni az F1-es Orosz Nagydíj során is.

A Mercedes britje már az időmérő után is hangot adott annak, hogy távol áll a küzdelem feladásától, így természetes, hogy ennyi balszerencse után is teljes erőbedobással harcol majd a világbajnoki címért.  „Nem igazán gondolok erre, hiszen még nagyon sok van hátra. A negatív dolgok egyszer úgyis pozitívvá válnak majd. Ahogyan a legutóbbi versenyen is mondtam, ez szintén egy komoly kihívás, ami kezd egyre nagyobbá válni. Azt is mondtam már, hogy minden kihívás egy újabb lehetőség a felemelkedésre - szeretem ezt a hozzáállást.”



„Még a legsötétebb időkben is mindig van egy kis fény, és amíg arra koncentrálsz, csak jobb következhet. Így gondolkozom, és így érzek, ez tol előre folyamatosan” - mondta a brit, aki szerint voltak ettől sötétebb pillanatai is karrierje során. „Óh igen, volt már sokkal rosszabb is, ez egészen elviselhető.”

„23 éve versenyzek. Nem tudom, hogy hány futamon álltam már rajthoz, de rengetegen, egyes szezonok pedig jól, mások pedig rosszul sikerültek. Ezek a tapasztalatok segítettek hozzá ahhoz a hozzáálláshoz, amiről az előbb beszéltem, melyek háromszoros világbajnokká formáltak.”

„Voltak leckék, melyeket megtanultam, ezért megvannak a terveim és az eszközeim arra, hogy megszerezzem a negyedik címet. Folyamatosan ezért harcolok” - mondta Hamilton, majd a versennyel kapcsolatosan hozzátette: „Bízok benne, hogy sikerül tiszta első kört futnom, és egyben tartanom az autót, hogy csatázni tudjak a többiekkel. Eddig még egyszer sem tudtam sértetlen autóval átvészelni az egyes kanyart - remélem, itt nem így lesz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: