DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Új első szárnyat vet be a Ferrari Szocsiban

A maranellói F1-es istálló nem vár a frissítésekkel Barcelonáig: a motorfejlesztés mellett új első szárnnyal támad az Orosz Nagydíjon, mindent megtesznek a sikerért az olaszok.

A Ferrariról már korábban kiderült, hogy a Barcelonára tervezett motorfejlesztést már Szocsiban is bevetik, amellyel erősebb és megbízhatóbb is lesz (a tervek szerint) az autó - most azonban a Motorsport.com arról számolt be, hogy módosított első szárnnyal is készül az istálló az Orosz Nagydíjra.

Kimi



A portál információ szerint ez a szárny szintén korábban kerül bevetésre, mint azt eredetileg tervezte a Ferrari, hiszen a többi csapathoz hasonlóan ők is Barcelonát célozták meg az első frissített csomaggal. Az első futamokon összeszedett hátrány viszont a jelek szerint arra ösztökéli az istállót, hogy minél előbb minél nagyobbat javuljon a teljesítmény - ez persze nem zárja ki azt, hogy Barcelonában több más változtatást is eszközölnek majd a karosszérián. Az biztos, hogy a Williams siettetett első szárnyával ellentétben ez azonnal felkerül majd mindkét autóra.

A korábban megszellőztetett motorfejlesztés három zsetonjukba kerül az olaszoknak és elsősorban a turbót javítja majd fel, emellett az energia-visszanyerő rendszer hatékonyságát is növeli majd - ezeken a területeken mindenképpen javulniuk kellett. Ezzel Kimi Raikkönen a második, Sebastian Vettel pedig a harmadik motorját "kezdi meg" a szezon során, igaz, a korábban használt erőforrásokat még bevethetik később - főleg olyan pályákon, ahol kevésbé számít (Monaco, Szingapúr).

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: