DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Ecclestone: Újra diktátor akarok lenni!

Bernie Ecclestone szerint a Formula-1-nek vissza kellene térnie a „régi szép időkhöz”, amikor még neki is nagyobb beleszólása volt a szabályokba – most ugyanis a Mercedes és a Ferrari uralkodik.

A Formula-1 ura már többször hangoztatta, hogy szerinte a sport nagyon rossz irányba halad, mivel a csapatoknak túl nagy beleszólásuk van a szabályokba – így kedvük szerinte alakíthatják azokat. Az üzletember szerint ez a legfőbb oka annak, hogy az izgalom egyre inkább eltűnik az F1-ből, így a szurkolók is elfordulnak tőle.

 Ecclestone



„Már sokat panaszkodtam, és most megint azt teszem – a rendszerünk rossz” – nyilatkozta Ecclestone. „Megengedtük a Ferrarinak és a Mercedesnek, hogy irányítsanak bennünket. Hogyan? Ők szolgáltatják a motorokat a legtöbb csapat számára, és az erőforrások nagyon fontosak ezeknek az istállóknak. Ha megpróbálunk valami újjal előjönni, akkor szükségünk van arra, hogy együttműködjünk a bajnokság résztvevőivel, és ez rossz.”

„Ilyen az, amikor a demokrácia nem működik. A régi szép időkhöz kellene visszatérnünk, amikor azzá tettük a Formula-1-et, ami most. Amikor még egy sokkal erősebb pozícióban voltam. Amikor diktátor voltam! Mert a jelenlegi demokrácia mellett az emberek a saját érdekeik szerint manipulálják a sportot.”

 

Ecclestone szerint az is probléma, hogy a Mercedes dominál a jelenlegi mezőnyben, és a többieknek nincs esélye arra, hogy legyőzze őket. „Remélem, hogy a Ferrarinak erős idénye lesz. A Red Bull is jobb lesz majd, ha a motorjuk javul. A verseny mindenki számára fontos, leginkább a szurkolók számára.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: