DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Hamilton: Nem probléma, ha nem leszek ferraris

Lewis Hamilton, az F1 háromszoros világbajnoka boldog a jelenlegi csapatánál, és elmondása szerint nem feltétlen célja, hogy egy napon a Ferrari istállóját erősítse.

Bár nem a legmegfelelőbben alakult a brit pilóta számára a 2016-os szezon első három versenye, a brit pilóta nem gondolkodik a váltáson. Olyannyira nem, hogy nyilatkozatában azt is elmondta, három éves szerződést írt alá a Mercedesnél. A világbajok arra is kitért, hogy nem lesz elkeseredett, ha a pályafutása során nem fog a Ferrarinál versenyezni.

Hamilton egy labdarúgásból hozott példával magyarázta meg, hogy szerinte nem feltétlen az olasz istálló jelenti a csúcsot a száguldó cirkuszban: „Ha az ember egy focista, az a célja, hogy a Real Madridban játsszon egyszer, de nem hiszem, hogy ugyanez a helyzet az F1-ben a Ferrarival.”

 Dppi_hamilton_04.21.



A brit versenyző hosszú távra tervez a német alakulatnál: „A Ferrari egy erős csapat és egy megalapozott gárda, de jelenleg a Mercedes pilótája vagyok. Fantasztikus csapat vagyunk, a legjobbak a világon, és még három évre leszerződtem az istállómhoz.”

Hamilton a rossz szezonkezdet ellenére is jól érzi magát a Mercedesnél: „Boldog vagyok itt, és ha úgy fejezem be a karrierem, hogy nem vezettem Ferrarit, nem hiszem, hogy ez probléma lesz nekem.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: