DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Az új megmondóember Verstappent is kipécézte

A korábbi F1-es, Johnny Herbert Alonso, Button és Raikkönen lefitymálása után kijelentette, a Red Bull helyében Carlos Sainzt választaná Max Verstappen helyett.

Az egykor versenyző, jelenleg televíziósként dolgozó Johnny Herbert akkor került a középpontba, mikor a balesete miatt Bahreini Nagydíjat kihagyó Fernando Alonsónak a visszavonulást tanácsolta – a spanyol epés megjegyzéssel felelt Herbertnek, melyben a brit F1-es eredményeire utalt. A szakkommentátor azonban nem fújt visszavonulót, és azzal folytatta, Raikkönennek és Buttonnak sincs jövője a Formula-1-ben, most pedig arról beszélt, a Red Bull helyében Carlos Sainzt, nem a sportág nagy reménységének tartott Max Verstappent választaná.



„Mindketten nagyon jó és gyors versenyzők” – mondta a három futamot nyerő pilóta a spanyol Marca lapnak. „Amint korábban elmondtam, ők jelentik a jövőt. Úgy gondolom, Carlos intelligensebb Verstappennél, úgy látom, jobban használja a fejét, talán azért, mert Max fiatalabb, de leszögezem, mindketten nagyon jók. Viszont előre tekintve, ha nekem kellene szerződtetnem valamelyiküket, Sainzot választanám.”

Herbert hozzátette, nem lehet megjósolni, melyikük fog a nagycsapatba fellépni – azért, mert a Red Bullnál gyakran születnek kiszámíthatatlan döntések. „Ha a választást Helmut Marko hozza meg, nem tudom, mi fog történni, mivel az ő döntései versenyzőkkel kapcsolatban néha kissé különösek” – bökött oda a tehetségekért felelős osztrák szakembernek is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: