DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Ferrarinál nehezen beszélnek Schumacherről

Sebastian Vettel elárulta, a mai napig érezhető, hogy a Ferrari F1-es csapatánál nagyon hálásak Schumachernek – ám ha a jelenlegi helyzete kerül szóba, sokan nehezen tudják kezelni a szituációt.

Michael Schumacher a Ferrarinál ünnepelhette saját és a csapat legnagyobb sikereit: hét világbajnoki címéből ötöt az olaszoknál szerzett, pályafutását pedig a mai napig rendszeresen emlegetik a sportban. Vettel négy, a Red Bullnál szerzett világbajnoki címét követően szerződött a maranellóiakhoz, és egyik fél sem titkolja, hogy hasonló eredményekre vágynak, mint amilyeneket a Schumacher-érában szereztek.

 Schumacher



„A nagy sikerek, amelyeket Michael a csapattal együtt elért, egy teljes érát alkotnak” – nyilatkozta Vettel. „Gyakorlatilag megmentette a Ferrarit, és a sötét idők után újra a fény irányába vitte őket. Az emberek a mai napig hálásak neki. A személyisége miatt – és nem csak az eredményei miatt – a mai napig nagyon-nagyon sokat jelent az emberek számára.”

„Nagyon tragikus a sorsa. Sok ember számára nagyon nehéz, ha megemlítik a nevét. Azok, akik dolgoztak vele, ilyenkor igyekeznek visszatartani a sírást. Ez sokkal több. Az olaszoknak és a ferrarisoknak valódi kapcsolatuk van Schumacherrel. Ennek talán van köze az olaszok szenvedélyéhez is” – folytatta a német.

Vettel számára már sikerült a csapatba történő beilleszkedés, a négyszeres világbajnok ennek érdekében még olaszul is elkezdett tanulni, így a csapatrádión már így ünnepel, és volt, hogy egy születésnapi dalt is így énekelt el. „Nem arról van szó, hogy meg akarom mutatni, hogy tudok egy kicsit beszélni, hanem a tradíció iránti tiszteletből. Van egy csapat, amely az olaszok számára egy vallás. Nem mindenki beszél angolul.”

 

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: