DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Stewart: Alonso még mindig egyike a legjobbaknak

Jackie Stewart, az F1 háromszoros bajnoka nem ért egyet Johnny Herberttel, miszerint Fernando Alonsónak vissza kellene vonulnia a versenyzéstől. Szerinte a spanyol még mindig kiváló pilóta.

Alonso agresszívan reagált Johnny Herbert azon kijelentésére, hogy jobban tenné, ha otthagyná az F1-et, és élő adásban elmondta, egyelőre még nem fog visszavonulni. Jackie Stewart is a spanyol álláspontján van, szerinte lesz még Alonsónak pár jó éve az F1-ben, és még mindig a legnagyobbak közé sorolja a 34 éves pilótát.

„Olvastam arról valamit, amit Herbert mondott – hogy Alonsónak nem kellene újra vezetnie. Nem értek vele egyet” – kezdte a nyilatkozatát Stewart.

 Dppi_alonso_04.06.



A skót bajnok azt is reméli, hogy a spanyol McLaren pilóta hamarosan visszakerül az autójába: „Hamarosan visszatér, remélhetőleg már Kínában, de rendben van az, hogy kihagy egy-két versenyt. Ennek ellenére ő még mindig nagyon fontos a csapat számára.”

Stewart arról is beszélt, hogyan látja a 2005-ös és 2006-os világelső jelenlegi képességeit: „Alonso egyike a legjobb versenyzőknek, ha nem a legjobb, és az is biztos, hogy fejben is a legnagyobbak közé tartozik. Ő egy nagyon összetett versenyző, aki megragadja a legkisebb lehetőséget is a győzelem érdekében.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: