DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Vettel kiesését más okozta, mint Raikkönenét

Sebastian Vettellel először fordult elő az F1-ben, hogy a rajtig sem tudott eljutni egy versenyhétvégéjén. A németet és a Ferrarit is meglepte a motorhiba, hiszen úgy hitték, mindenre gondoltak a télen.

Vettelt egy lehetséges dobogótól fosztotta meg az elfüstölő motorja már a Bahreini Nagydíj felvezető körében, amit azért is bánhatott igazán, mert Kimi Raikkönen 2. helyéből és a verseny képéből látszott, hogy a Mercedesek közé is be lehetett férkőzni ezen a napon.

Dppi_00116002_650



Amikor a németet arról kérdezték, a Ferrarinak lehet-e félnivalója a motorhibák miatt a szezon további részében, Vettel így felelt: „Nem igazán. Persze nem mondható ideálisnak, ha már az első kör előtt le kell parkolnunk az autót. A tél folyamán sokat dolgoztunk a megbízhatóságon, és néhány hónappal ezelőtt sokkal rosszabb formában voltunk még. Okkal voltunk azonban magabiztosak az utóbbi időben, hiszen a teszteken jelentkező problémát megoldottuk, így a mai eset meglepetésként ért minket - nem csak engem, hanem az egész csapatot.”

Az év első két futama két Ferrari-kiesést hozott, hiszen Melbourne-ben Raikkönent kényszerítette kiállásra a hajtáslánc problémája. A maranellóiak csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene szerint azonban a két meghibásodás teljesen másból fakadt.

„A srácok jelenlegi is elemzik a helyzetet. Most úgy tűnik, hogy egy szeleppel vagy egy dugattyúval adódott gond, legalábbis ezt hallottam. Kiminél legutóbb a turbó ment tönkre, tehát a két esetnek semmi köze egymáshoz” - árulta el az olasz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: