Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 22. kedd
F1

A Renault 2018-ra időzíti első győzelmét

Cyril Abiteboul, a Renault Sport ügyvezetője szerint a gyári csapatnak idő kell, hogy visszatérjen a csúcsra, az első F1-es dobogójukat és győzelmüket 2018-ban szeretnék elérni.

Nem sikerült túl jól, de visszatérőként rosszul sem a Renault számára a 2016-os év első futama. Jolyon Palmer a 11. helyet szerezte meg, míg csapattársa mögötte ért célba, így épphogy lemaradtak a versenyzők a pontszerzésről. Nem is vártak jobb eredményt a csapatnál, a Renault dolgozói tudják, hogy időre van szükség a jobbnál jobb helyezések eléréséhez.

 Dppi_palmer_03.30.

Abiteboul ennek megfelelően el is mondta, hogy idén még biztosan nem az első három pozíciót célozzák meg: „Az első győzelmet 2018-ban szeretnénk elérni. Tudjuk, hogy a pódium elérése is két vagy három év munkát jelent. Tisztában vagyunk vele, hogy a dobogóból nem mindegyik lesz arany, de ez egy jó kezdet lenne.”

„Ez az az idő, amit adtunk magunknak. Elég hosszú, de elköteleztük magunkat a sport mellett, és sok tudásunk is van, amit kamatoztathatunk. Le vagyunk nyűgözve, mennyire emelkedett a szint az F1-ben” – magyarázta a francia szakember.

„A motort illetően tisztában vagyunk vele, hogy milyen szintre lesz szükségünk, de a váz részéről is lenyűgöző a fejlődés, mióta utoljára csapatunk volt az F1-ben. Az emberek általában nem adnak elég hitelt a Formula-1-nek és nem tudják, milyen kemény munkát végzünk” – zárta gondolatait Abiteboul.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?