DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alonso: A McLaren jobb, mint tűnhetett

A Gutierrezzel történt ütközés megakadályozta Fernando Alonsót abban, hogy az F1-es szezonnyitón megmutassa a McLaren-Honda valódi erejét – ugyanis van neki, több mint Ausztráliában tűnhetett.

A szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon hatalmasat bukó Fernando Alonso fájdalmai ellenére a hétvégi Bahreini Nagydíjra készülődik, ahol reményei szerint már nem a melbourne-ihez hasonló okok, hanem teljesítménye miatt kerülhet a figyelem középpontjába. A kétszeres világbajnok bizakodó, hiszen úgy érzi, hogy a balesetet megelőzően jó teljesítményt nyújtott a McLaren-Honda az évnyitón:

alonso_sisak_2016_cs



„Mindenekelőtt örülök, hogy az ausztrál balesetet követően elindulhatok Szahír felé. Némi időt pihenéssel töltöttem, de most már alig várom, hogy ismét az autóban ülhessek. Noha papíron a melbourne-i nem volt valami nagy verseny a számunkra, a baleset előtt jókat csatáztam, az autónk egész ígéretesnek tűnt. Remélem, hogy Bahreinben többé-kevésbé ugyanezt tapasztalom majd” – nyilatkozta a spanyol, aki dicsérőleg szólt a McLarenről és a Hondáról is:

„A teszteken és Ausztráliában is jó volt a megbízhatóságunk, ami bizonyítja, mennyire keményen dolgozott a csapat azért, hogy a csomagunk erősebb legyen. Ez nagy erőfeszítést igényelt a wokingi és a sakurai személyzettől is, akik folyamatosan azon dolgoztak, hogy időben legyártsák a kellő alkatrészeket a sérült karosszéria kijavításához. Igazán lenyűgöző, hogy ezt végig tudták csinálni” – mondta az eddigi egyetlen háromszoros bahreini futamgyőztes.

Alonso tehát várja Bahreint, s a szahíri pálya által jelentett kihívásokat: „Kíváncsian várom, mire képes a csomagunk azon az aszfaltcsíkon, mely korábban nagy kihívást jelentett a számunkra. Sok változó van, amire gondolni kell, ráadásul ez az egyik leghosszabb verseny, gyakran hoz valamiféle drámát. Remélhetőleg szoros csatákat vívhatunk majd, s kimaradunk a bajból.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: