Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 22. kedd
F1

Rosberg: Nem fogok elájulni magamtól

A német Mercedes-pilóta nyerte a szezon első versenyét, de pontosan tisztában van vele, mennyire hosszú még az F1-es évad, és esze ágában sincs egyelőre bajnoki címen gondolkodni.

Mindig jelzésértékű, ki nyeri a szezonnyitót – gyakran előfordul, hogy a legjobban kezdő versenyző söpri be az idény végén a világbajnoki címet is, akárcsak tavaly Lewis Hamilton, az viszont nagyon ritka, hogy az év első versenyét megnyerő pilóta nem küzdhet a végső győzelemért az utolsó futamokig. Nico Rosberg 2014-hez hasonlóan – amikor a szezonzárón bukta el a címet – idén is megnyerte az ausztrál nyitányt, ráadásul az előző év végét is tekintve sorozatban negyedik győzelmét szállította, a sikerek jelentőségét azonban nem értékeli túl.

„Mindig szeretek visszatekinteni és áttekinteni a dolgokat, hogy van-e valami, amiből tanulhatok. Ez a szezon azonban a nulláról indul mindenki számára, ezért egyáltalán nem foglalkozom az előző idénnyel” – nyilatkozott Rosberg az F1i.com-nak. „Ez az új idény első versenye volt, megnyertem, ami nagyszerű, de még hosszú út áll előttünk. Nem fogok elájulni magamtól, hiszen a szezon 21 versenyből áll, 20 még hátravan, csak az elején járunk.”

„Egyáltalán nem gondolok a bajnokságra” – beszélt arról, megfordul-e a fejében, hogy ő válhat 2016 legjobbjává. „Örülök, hogy legyőztem mindenkit, élveztem a csatát Lewisszal és a Ferrarikkal, és ugyanezért a csatáért várom a következő nagydíjakat. Biztos vagyok benne, hogy jó harc lesz, és megpróbálok győztesként kijönni belőle.”

Az év második versenyét Bahreinben tartják, amely a Mercedes-pilóták közül inkább Lewis Hamilton vadászterülete: a brit nyert az előző két évben, míg Rosberg 2014-ben második, 2015-ben harmadik lett, csapattársán kívül Kimi Raikkönen is megelőzte.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?