Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 22. kedd
F1

Haas: Egy fecske nem csinál nyarat

Az F1-ben idén debütáló amerikai istálló tulajdonosa szerint nem szabad messzemenő következtetést levonniuk ausztráliai eredményükből. Gene Haas a csapatszellem fontosságáról is beszélt.

Álomszerűen alakult a Haas F1 Team bemutatkozása a Formula-1-ben: bár Esteban Gutierrez érintett volt Fernando Alonso félelmetes balesetében, Romain Grosjean – valódi bokszkiállás nélkül – a nyolc világbajnoki pontot érő hatodik helyen futott be. A francia pilóta és maga az alakulat is győzelemnek felérő eredménynek nevezte a melbourne-i sikert, ám Gene Haas tisztában van vele, hogy ez semmit sem jelent az elkövetkezendő húsz nagydíjra nézve:

Haas_Melbourne_ünnep

„Nem hiszem, hogy bármiféle elvárásunk lenne a szezonnal kapcsolatban” – idézi szavait az F1i.com szakoldal. „Tudom, hogy hosszú és kemény évad vár ránk, és ha őszinték akarunk lenni, egyetlen futam nem határozza meg a teljes idényt. De szerintem a csapat remek, a srácok kiválóan dolgoznak együtt. Sokat kell tanulnunk arról, hogy kommunikáljunk a többiekkel és mit kell még tennünk. Nem volt egyszerű dolgunk, de összekaptuk magunkat és dolgoztunk tovább.”

A csapattulajdonos szerint az istálló tagjai számára fontos, hogy úgy érezzék, mindenki részese az ausztrál futamon aratott sikerüknek, mert ez további motivációt jelenthet számukra:

„Nagyszerű eredményt értek el, és szerintem ezért önbizalommal vágnak majd neki a következő versenynek. Úgy gondolom, komoly előnyei lesznek ennek, elvégre egy csapatról beszélünk, és ezt a sikert a tulajdontól kezdve a pilótákon át minden egyes szerelőig mindenki a magáénak érezheti. Mindenki fontos, és Grosjean pontosan ezt éreztette velük Ausztráliában: hogy mi együtt egy csapat vagyunk” – vélekedett Haas.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?