Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. június 22. péntek
F1

Magnussen: Egyelőre nem a dobogó, csak a top 10 a cél

A Renault F1-es csapatának pilótája, Kevin Magnussen úgy gondolja, hogy az idei autó egy nagyon jó alap, amiben a top 10 eléréséhez már most elegendő potenciál rejlik.

Bár a Renault egyik versenyzője sem tudott pontot szerezni a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon, Kevin Magnussen mégis úgy érzi, ha javul az autója néhány szegmensben, akkor folyamatosan az élmezőnyben harcolhat a 2016-os év során. Kisebb szerencsével Palmer és Magnussen is könnyen pontot szerezhetett volna az első futamon.

 Dppi_magnussen_03.26.

„Ez egy kemény verseny volt, de elégedett vagyok, mert nagyon jó tempót futottunk. Bosszantó dolog, hogy defektet kaptam a rajtnál, ami meghatározta a futamunkat. Bizonyos szemszögből szerencsésen jött ki számunkra a piros zászló, és onnantól volt igazi a versenyem. Jó tempónk volt és harcolni tudtunk a Williamsszel - talán néha gyorsabbak is voltunk, így csalódott vagyok, hogy nem tudtunk pontot szerezni. De ilyen az élet” – tért ki a dán pilóta egy kicsit a szezonnyitón történtekre.

„Nem gondoltuk, hogy megvan a sebességünk az első tízhez, de végül ez történt. Ez nagyon bátorítóan néz ki a szezon következő részére. Jól éreztem magam az autóban, harcolni és előzni is tudtam vele, emellett beszúrtam, ahová akartam, így világos, hogy nagyon jól vezethető. Nem elég gyors a dobogóhoz vagy a Q3-hoz, de nagyon jól kezelhető és így tovább tudunk dolgozni rajta. Nem kell megváltoztatni a filozófiánkat sem, csak tartani a fejlődést és jönni fognak az eredmények” – folytatta Magnussen elégedetten az idei autójáról. 

„Tisztán láthattuk, hogy az élcsapatok között vagyunk. Talán nem a sebesség szempontjából – tudjuk hol tartunk és nem vagyunk ezzel elégedettek – de amikor utolérünk egy gyorsabb autót, ott tudunk maradni. Van egy kiváló alapunk és valamink, ami nagyon jól működik. Nem volt egy jó versenyem, de nagyon elégedett vagyok, mivel úgy tűnik, nem lesz rossz a szezon hátralévő része” – zárta pozitívan gondolatait a dán versenyző a jövőt illetően.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?