DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Patthelyzet időmérő-ügyben két csapat miatt

A Red Bull és a McLaren számára az új időmérő semmilyen formája nem elfogadható, éppen ezért marad pontosan úgy minden, ahogy Ausztráliában volt - nincs lehetőség a változtatásra.

Az időmérő-saga minden napra tartogat valami új fordulatot az Ausztrál Nagydíj óta, most egy nappal azután, hogy az új rendszer megtartása mellett döntöttek, a Motorsport.com arról számolt be, hogy a Red Bull és a McLaren ezt nem hajlandó elfogadni. A két gyártónak semmilyen más megoldás nem felel meg, csak az, ha a kieséses rendszert (kilencven másodpercenként "elvérzik" valaki) teljes egészében eltörlik.

RBM



Így viszont patthelyzet alakult ki. Az átgondolatlanul bevezetett és Ausztráliában megbukott rendszert teljes egészében el akarják törölni  a csapatok, az FIA viszont erről hallani sem akar - az általuk jónak tartott részeket, mint például a kiesést, mindenképpen meg akarnák tartani. A problémákat persze ők is érzékelik és szeretnének módosítani a rendszeren, amelybe a csapatok nagy része bele is ment volna, mivel az első futamon kipróbált megoldást  el akarják kerülni. Az elgondolás az lett volna, hogy a Q1-Q2 marad és a Q3-at módosítják, ám a lehetőségek között az nem szerepelt, hogy visszatérnek a tavalyi szisztémához, így a McLaren és a Red Bull is nemmel szavazott. 

Az ő támogatásuk nélkül viszont nincs lehetőség a változtatásra, ami azt jelenti, hogy Bahreinre mindenképpen marad a jelenlegi rendszer. Christian Horner, a Red Bull főnöke szerint minden változást alaposan meg kell vitatni, annak minden következményét felmérni és ez alapján dönteni, márpedig szerinte ez az elemzés ezúttal (sem) történt meg. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: