Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 22. kedd
F1

Verstappen: Nincs köztünk semmiféle feszültség

Az Ausztrál Nagydíj nézeteltérése után többen úgy vélték, a Toro Rossónál komoly csapaton belüli vetélkedés alakulhat ki a két fiatal F1-es között: Max Verstappen azonban lehűtötte a kedélyeket.

A 18 éves Max Verstappen, aki az ötödik rajtpozícióból kezdhette meg a melbourne-i futamot, a csapat stratégiája miatt fakadt ki a rádióban: kollégáját, Carlos Sainzt hívták ki kedvezőbb időpontban, az ifjú spanyol így Verstappen elé ugrott. A holland ezután helycserére kérte istállóját, de az elengedés nem történt meg, a két pilóta ráadásul összeért, a rövidebbet húzó Verstappen pedig megpördült.

Az eset nagy sajtófigyelmet kapott, a szakértőként dolgozó korábbi F1-es versenyző, Martin Brundle pedig már azt fejtegette, hogy Verstappen és Sainz között a Hamilton-Rosberg pároséhoz hasonló, vagy akár annál is hevesebb rivalizálás kezdődhet. Az ebben reménykedőknek azonban csalódniuk kell, Max Verstappen szerint ugyanis szó sincs ellentétről.

„Az igazat megvallva semmi ilyesmit nem érzek. Először is előre tekintek, így nincs rám hatással a dolog. Le akarjuk győzni egymást a pályán, de a csapattársát mindenki le akarja. A pályán kívül viszont minden jól megy, tehát nincsenek problémáink” – nyilatkozott Verstappen a laureus.com-nak.

A futamot kilencedikként, Verstappen előtt befejező Sainz is hasonlóan nyilatkozott. „Az igazat megvallva nincs miről beszélni. Ha felidézik a versenyt, miről is kellene? Semmiről. Mindketten pozícióért harcoltunk, minden megoldódott, abszolút nincs szó problémáról, ígérem” – fogalmazott a fiatal spanyol pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?