Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. április 24. kedd
F1

A Williams a Toro Rosso mögött áll – de a Red Bull előtt?

Az elmúlt évet Mercedes és Ferrari mögött konstruktőri harmadikként záró F1-es csapat úgy véli, a Toro Rosso autója nem csak az övéknél, hanem a Red Bullénál is gyorsabb.

A Williams Felipe Massa révén ötödik helyet szerzett a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon, míg a Toro Rosso az ígéretes versenykezdet dacára csak 9-10. helyezést ért el két pilótájával. A Williams vezetői azonban nem ebből, hanem az időmérőből indulnak ki, ahol Massa az ötödik és hetedik rajtpozíciót megszerző Torók közé szorult. A tavalyi konstruktőri bajnokságban még harmadikként végző csapat műszaki igazgatója, Pat Symonds ebből kiindulva úgy érzi, nyers tempó tekintetében csak a faenzai alakulat mögött állnak.

„A tesztelés során még nem voltunk teljes mértékben tisztában azzal, hol áll a Toro Rosso. Ez volt a csapat, amely igazán meglepett minket. A többiek nagyjából ott állnak, ahova gondoltuk őket. Úgy látjuk, a Toro Rosso mögött következünk mi, aztán a Force India” – állította fel a középmezőny erősorrendjét Symonds az Autosport lapnak.

A Toro Rossóval ellentétben annak anyacsapata, a Red Bull nem győzte meg Symondst, hiába zárta a versenyt az előkelő negyedik helyen Daniel Ricciardo. „Nem szeretnénk különválasztani magunkat a Force Indiától és Red Bulltól. A Toro Rosso gyorsabb a Red Bullnál. Utóbbiaknak sikerült jól játszani a lapjaikkal, és a legtöbbet kihozni a versenyből. De ez a minta csak egyetlen futamból áll, meg kell látnunk, hogyan változnak a dolgok a többi pályán.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?