DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Mugello vagy Imola váltja Monzát?

Az olasz szövetség vezetője már tényként közölte, hogy az F1 búcsút vesz Monzától, így mostantól az lehet a legnagyobb kérdés, hogy melyik alkalmas pálya fogadhatja ezentúl a száguldó cirkuszt.

Olyan hír érkezett Olaszországból, amit senki nem akart hallani: az olasz szövetség vezetője, Angelo Sticchi Damiani egy interjúban közölte, hogy a 2016-os Olasz Nagydíj lesz az utolsó Monzában rendezett F1-es futam.

Mint az olasz sportvezető elmondta, a monzai futam körül lehetetlen helyzet alakult ki, éppen ezért új helyszín után kellett nézniük, amire egyelőre két jelöltjük van: Imola és Mugello – de a kettő közt is van különbség... „Imola lehet a legjobb, mivel a másik lehetőség, a toszkán Mugello szintén problémás” – mondta Sticchi Damiani, arról „elfeledkezve”, hogy Mugello többszörös politikai és gazdasági támogatást élvez, nem is beszélve a Ferrariról, mely szintén szívesen látná az F1-et a MotoGP Olasz Nagydíjának a helyszínén.

mugello



Formula-1-es autók legutóbb 2012-ben egy szezonközi teszten jártak Mugellóban, amelyet követően Vitalij Petrov így nyilatkozott: „A pálya nem elég széles és nem elég biztonságos. Ha hibázol, a falak nagyon közel vannak és a gumik közé fogsz csapódni. Nem való a Formula-1-nek, ha meghibásodik a kormányműved, vagy elmegy a guminyomás, hatalmas baleset fog történni.”

A pálya mindenesetre az FIA 1-es minősítésével rendelkezik, azaz elviekben alkalmas a nagydíjrendezésre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: