Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 20. vasárnap
F1

Pirelli: Nehéz megjósolni a legjobb taktikát

Az olasz gumigyártó a melbourne-i időmérő edzés után úgy véli, hogy a limitált száraz pályás körözés miatt egyelőre nem tudni, melyik lesz a stratégia az F1-es Ausztrál Nagydíjra.

A két pénteki szabadedzésen nagyon kevés időt kaptak a csapatok arra, hogy a Pirelli száraz pályás keverékeit próbálgathassák, a szombati egy órás gyakorlás pedig szintén nem bizonyult elégnek arra, hogy abroncsszinten mindenki megfelelően fel tudjon készülni az időmérő edzésre. A gumigyártó szerint a kevés gyakorlás, valamint az új gumiszabályok együttesen eredményezik, hogy nehéz kiszámítani, ki milyen stratégiát fog alkalmazni az 58 körös futam során.

„A mai nap a tanulásé és a csípőből hozott reakcióké volt - jobban, mint korábban bármikor” - nyilatkozta Paul Hembery, a Pirelli motorsport-igazgatója. „A csapatok nagyon kevés adattal rendelkeztek a gumikról az új időmérő előtt, köszönhetően a pénteki esőnek és a kevés pályán töltött időnek. Sokkal részletekbe menőbb munka folyt a harmadik edzés alatt, több pilóta csak akkor próbálta ki először a szuperlágy abroncsokat.”

„Az időmérőre a csapatok célja nem sokban változott: olyan kevés gumit használni, amennyi csak lehetséges. Ennek ellenére többféle megoldási módot is láthattunk ennek elérésére, ami érdekes stratégiákat szülhet vasárnapra - különösen azoknál, akik az első nyolcon kívül végeztek, és szabadon választhatnak majd gumikat” - tette hozzá a brit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?