Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 22. kedd
F1

Ricciardo viccet csinált kicsúszásából

Daniel Ricciardo, a Red Bull versenyzője bízik benne, hogy a hétvége további részén több lehetőségük lesz arra, hogy felkészüljenek a vasárnapi versenyre – mindazonáltal az eddigi tapasztalatokkal elégedett.

Ricciardo nagyon boldog, hogy hazai nagydíjával végre megkezdődött a 2016-os szezon, hiszen alig várta már, hogy újra autóba üljön. Az ausztrál pilóta az eredmények miatt egyelőre nem panaszkodik, hiszen biztos benne, hogy javulni fognak a hétvége során. „Több időt szerettem volna pályán tölteni, de ez még mindig jobb, mint az elmúlt néhány nap, amikor várakoztunk – legalább sikerült néhány kört megtennünk. Rendben mentek a dolgok, de nem érzem úgy, hogy sok konstans kört teljesítettünk volna.”

 Ricciardo

„Elégedett voltam a megtett körökkel, az autónk tisztességes helyen van, szóval nekivághatunk a holnapnak. Minden, ami egy kicsit változást jelent, kedvez nekünk. Kár, hogy nem teljesítettünk túl sok kört, de nem vagyok csalódott a pozíciónk miatt. Azt hiszem, holnap alkalmazkodni tudunk majd a változó körülményekhez, ha pedig száraz idő lesz, akkor remélhetőleg találunk majd valamit” – folytatta Ricciardo, aki az első edzésen harmadik, a másodikon pedig a negyedik pozícióban végzett.

A Red Bull versenyzője az első gyakorlást a kavicságyban fejezte be, ennek azonban a helyszínen tartózkodó rajongói örülhettek is, hiszen Ricciardo boldogan osztogatott aláírást és fotózkodott is a szurkolókkal. A mindig jókedvű pilóta természetesen ezt a szituációt is poénnal kezelte: „Ez az egész a terv része volt! Mondtam néhány haveromnak, hogy várjanak a 12-es kanyarnál. Nem gondolták, hogy megcsinálom, pedig de. Az autó rendben volt – egy kicsit kavicsos lett, de a mechanika szereti.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?