Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 25. péntek
F1

"Rosbergnek távoznia kell a Mercedestől"

Eddie Irvine, a korábbi F1-es pilóta szerint Nico Rosberg egyszerűen nem elég gyors, így távoznia kell a Mercedestől és át kell adnia a helyét olyannak, aki Lewis Hamilton kihívója lehet.

Eddie Irvine meglehetősen markáns véleményt fogalmazott meg a Mercedes pilótapárosával kapcsolatban: szerinte Lewis Hamilton egyértelműen jobb, így Nico Rosbergnek távoznia kell az istállótól. Irvine több évig volt Michael Schumacher csapattársa a Ferrarinál, 1999-ben a német sérülése után harcban volt a világbajnoki címért, majd 2002-ben visszavonult. 

"A Mercedesnek meg kell válnia Rosbergtől" - kezdte Irvine a motorsport-total.com-on futó Ein Drink mit Eddie Irvine című videosorozatában. "Nagy Rosberg-rajongó vagyok és remek versenyzőnek tartom, de egyszerűen nem olyan jó, mint Hamilton. Itt az ideje, hogy valaki más üljön be abba az autóba, olyan, aki kihívója lehet Hamiltonnak."

Rosberg_2

A brit világbajnokról ellenben kimondottan jó véleménye van a korábbi F1-es pilótának. "Nagyon jó versenyző és jót tesz a sportnak. Minden versenyen igyeszik a legjobbat nyújtani és ez jó a Formula-1-nek, mert ezt látják a nézők."

Irvine saját bevallása szerint nem követi mélyrehatóan az F1-et, de a hírekkel és a változásokkal képben van, ezek alapján pedig természetesen megalkotta véleményét is - ami nem túl kezdvező a sportra nézve. "Az F1 elvesztette a durvaságát. Napjainkban egy tökéletesre alakított kereskedelmi termék, amely a világ bármelyk pontjára elmegy, ha ott megveszik, megfizetik." Irvine ezzel együtt nem tartja rossz ötletnek a zárt pilótafülkét, mert úgy véli, hogy ok nélkül senki se haljon és ha tehetünk ez ellen, akkor tennünk kell. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?