Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 22. kedd
F1

A Ferrari árgus szemekkel figyeli a Haast

Az amerikai F1-es istálló első embere szerint a maranellóiak fokozott figyelmet fognak fordítani a Haasra, főleg a tesztek alatt tapasztalt megbízhatósági problémák miatt.

Nem indult zökkenőmentesen a Haas első előszezonja: a kétlaki istálló bár az elmúlt évek újonc csapataihoz képest meglepően hamar felkapta az F1 fonalát, a megbízhatósági problémák nem kerülték el őket. Különösen a turbófeltöltő okozott fejtörést - Gene Haas szerint a maranellóiak minden apróságra odafigyelnek majd, annak érdekében, hogy teljes mértékben ki tudják küszöbölni az erőforrás problémáit.

„Ha bármi a tökéletesnél rosszabbul alakul, a Ferrari nagyon elővigyázatos lesz a motorjaival kapcsolatban. Amikor problémát észlelnek a telemetria felől, addig nem engedik pályára az autókat, amíg ki nem javítják azt. Az első teszten egy apróság ment tönkre az egyik kábelnél, aminek a motor látta kárát, így ki kellett javítanunk - időbe került, amíg megtaláltuk azt a bizonyos kábelt” - nyilatkozta Haas az Autosportnak.

 

„Persze, nagyon nagy mértékben a Ferrarira kell hagyatkoznunk. Ez egy szerencsétlen probléma volt, de attól még nagyon elővigyázatosak. Ha bajt észlelnek valahol, azonnal ki akarják vizsgálni az okát. A turbófeltöltő hibája olyan, amely könnyen az egész egység felrobbanásához vezet, ezért vigyáztak arra, nehogy átlépjék valamelyik paramétert, ami katasztrofális meghibásodáshoz vezetne.”

Az amerikai csapattulajdonos hozzátette, hogy mindezek mellett a csapatának is felelősséget kell vállalnia a problémák megoldásában. „A motor felett a Ferrari rendelkezik irányítással, de el kell döntenünk, hogyan akarunk tovább haladni. A mi autónkról van szó, a Ferrarinak pedig nagy felelőssége van azáltal, hogy technikai segítséget nyújtanak nekünk. De nincs rá okunk, hogy miért ne vehetnénk a felelősségből mi is valamennyit a vállunkra, annak érdekében, hogy megbizonyosodjunk róla, hogy működőképes az autónk.”

„Ha problémánk támad, nem foghatjuk egyedül a Ferrarira. Felelősséget kell vállalnunk a pályán mutatott teljesítményünkért. Hamarosan kitaláljuk, hogy mi legyen ezen a téren, hogy hogyan oldjuk meg a problémákat. Ez tesz minket különbözővé más csapatokkal szemben. Ha megbotlunk és meg fogunk botlani - erőt veszünk magunkon, és ismét megpróbáljuk” - tette hozzá Haas.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?