Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 22. kedd
F1

Hamilton: Schumacher talán túl sokáig maradt

A Mercedes világbajnoka elmondása szerint addig szeretné folytatni F1-es pályafutását, amíg élvezi a versenyzést, ugyanakkor arra is figyelnie kell, ne vegye el mások elől a bemutatkozás lehetőségét.

Lewis Hamilton 2007-ben debütált a Formula-1-ben, azaz a hétvégén már a tizedik szezonjának vág neki a száguldó cirkuszban. A 31 éves pilóta nem tartozik a mezőny legidősebb tagjai közé, de a BBC Radio 5-nek nyilatkozva elárulta: nem érzi úgy, hogy még tíz évet szeretne lehúzni a sportban. Elmondása szerint nem szeretné úgy elnyújtani a karrierjét, mint tette azt például a három év kihagyás után 2010-ben visszatérő Michael Schumacher, s azt is elárulta, miért:

„Nem tervezem, hogy olyan sokáig maradjak, de szeretem, amit csinálok. Ha őszinte akarok lenni, lehet, hogy kevesebb van hátra, lehet, hogy több – ki tudja? Addig akarom csinálni, amíg élvezem” – fogalmazott a brit.

Hamilton_Schumacher_DPPI

„Csak 22 versenyző lehet a mezőny tagja” – mutatott rá Hamilton. „Michael Schumacher talán kissé túl sokáig maradt. Ha egy versenyző marad, az azt jelenti, hogy eggyel kevesebb a lehetősége a többieknek a feljebb lépésre. Minden egyes évvel, amikor tovább maradsz, megakadályozhatsz egy fiatal pilótát, aki már készen áll arra, hogy megérkezzen, szóval erre figyelnem kell.”

„Ugyanakkor amíg élvezem és amíg a legjobbamat tudom nyújtani, folytatni fogom. Most reggel is arra gondoltam, hogy úgy érzem, tudok még tovább hajtani. Remélhetőleg tíz éven belül abbahagyom, aztán továbblépek, hogy átadjam a helyet másnak, én pedig kipróbáljak valami mást is.”

A címvédő a hétvégi melbourne-i évadnyitón megkezdheti hadjáratát zsinórban harmadik, összességében pedig negyedik világbajnoki elsőségéért, ám Hamilton tudja, hogy nem veheti biztosra a sikert: „Ennek az évnek is tiszta lappal vágok neki. Amikor megérkezem a pályára, nem érzem azt, hogy én vagyok a világbajnok: ezért is van a 44-es szám az autómon, nem pedig az 1-es. A 44-es hozzám tartozik, ugyanezzel a számmal kezdtem el annak idején versenyezni. Azért vagyok itt, hogy mindenkit legyőzzek, és ezzel a céllal vágok neki az első versenynek is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?