Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 22. kedd
F1

Hamilton: Hihetetlen időket futott a Ferrari

Az F1-es világbajnok is úgy véli, hogy közelített hozzájuk a Ferrari és nagyon közel van egymáshoz a két istálló - valóban partiban lehet az első helyért Vettel és Raikkönen?

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton szerint a Mercedes óvatos a Ferrarival kapcsolatban, ugyanis szerinte "hihetetlen" köridőket produkált az olasz istálló a téli tesztidőszak során. A Mercedes elsősorban a megbízhatóságra és a keményebb keverékű abroncsokra koncentrált, amelyekkel legalább annyira lenyűgözte a riválisokat és a közvéleményt, mint a Ferrari a gyors körökkel. Hamilton szerint ezek alapján nagy harc lehet majd a két csapat között.

"Őszintén szólva szerintem igazán nagyot fogunk küzdeni a Ferrarival, mert gyorsabbá váltak" - nyilatkozta a címvédő. "Ez az én véleményem. Persze ezt egyelőre nehéz pontosan megmondani, az autónk jó, de a Ferrari erős volt már az előző szezon végén is és úgy látom, hogy jelentős javulást értek el a téli időszak alatt is."

HamiltonVettel_1

Ahogy az elemzők nagy része, úgy Hamilton is a hosszabb etapokkal foglalkozott a tesztkörök elemzésénél és szerinte itt is nagyon jó volt Vettel, illetve Raikkönen. "Az utolsó teszten futottak néhány hihetetlen kört a hosszabb etapjaikon és úgy gondolom, hogy jó csomaggal fognak érkezni az első versenyre. Szerintem jó harc lesz majd köztünk és ez az, amit látni szeretnénk a sportban."

Hamiltonnal egyetértett Toto Wolff is, aki szintén nem a Ferrari leggyorsabb körét emelte ki. "A tesztidőszak után mindig nehéz értékelni, de azt elmondhatom, hogy az autónk jónak és megbízhatónak tűnik. Viszont a Ferrari is jól fest, futottak néhány nagyon érdekes időt a hosszabb etapjaikon és egy-egy körön is, ezek pedig azt mutatják, hogy ők is nagyon gyorsak. Persze majd csak az első hétvégén derül ki, hogy jók vagyunk-e a futamgyőzelmekre, bajnoki címre, vagy nem" - fogalmazott Wolff, aki szerint szombaton és vasárnap már vége lesz a mellébeszéléseknek.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?