Steward
Varga Ákos
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. június 22. péntek
F1

Hamilton nem véleményezi az új időmérőt

Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője szerint nem volt szükség az F1-es időmérős rendszer módosítására, azonban mielőtt véleményt formálna az új szabályról, szeretné élesben is megtapasztalni azt.

A Motorsport Világtanács múlt héten hivatalosan is megerősítette, hogy a 2016-os szezonban már az új időmérős rendszer szerint alakulnak majd a szombati napok. Az új szabályok alapján minden kvalifikációs szakasz második felében másfél percenként a leglassabb pilóta búcsúzik, így a Q1 legvégén már csak két versenyző fog harcolni a pole pozícióért.

 Hamilton

A változtatások megosztják a mezőnyt, sokaknak egyáltalán nem tetszik az új rendszer, mások pedig azt kritizálják, hogy túl későn jelentették be a módosítást. Hamilton új gondolja, nem volt szükség a módosításra, azonban el tudja képzelni, hogy mindenki pozitívan csalódik majd benne. A brit pilóta szerint az a legfontosabb, hogy a nézők számára egy remek show-t szolgáltassanak, így ha ők élvezik, akkor nekik is el kell fogadni, hogy szükség volt a szabályok módosítására.

 

„A legfontosabb az, hogy a rajongók hogyan vélekednek róla” – mondta Hamilton, majd hozzátette, ha rajta múlt volna, minden marad a régiben. „Én élveztem az elmúlt évek rendszerét, ezért a változtatásoknak az én szememben nincsen értelme, de ne ítéljük el, amíg nem próbáltuk ki. Alig várom, hogy Melbourne-ben legyünk és kipróbáljuk – talán meg is lepődünk majd. Lehet, hogy nagyon izgalmas lesz, de lehet, hogy nem, majd meglátjuk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?