Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 25. péntek
F1

McLaren: Könnyebb dolgozni az új Honda-főnökkel

Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója máris érez némi javulást a csapat és a Honda közötti kommunikációban, miután a japánok leváltották az F1-es programjuk vezetőjét.

A McLaren és a Honda F1-es partnerségének hosszú idő utáni újraélesztése tavaly finoman fogalmazva sem indult jól, ennek okait pedig számos különböző helyen keresik a szakértők. Egyik népszerű sejtés szerint a két fél közötti információáramlás nem annyira gördülékeny, mint az a Formula-1-es sikerekhez elengedhetetlen lenne, amit a japán kultúrkör zárkózottsága megalapozottá is tesz valamelyest.

EasyCapture2_5

Előttem az utódom - Arai (balra) és Hasegawa (jobbra) a McLaren garázsában

A Honda pár hete váratlanul menesztette az F1-es program élén tavaly székelő Yasuhisa Arait, akinek helyére az a Yusuke Hasegawa került, akinek a Jordan és a Honda oldalán korábbról már van is tapasztalata az autóversenyzés királykategóriájából. A váltásra hivatalosan Arai életkora miatt került sor, ám kimondatlanul talán a kommunikáció javítása is az okok között volt - Eric Boullier mindenesetre máris pozitív előrelépésről számolt be ezen a téren, ami nem lehet véletlen.

„Amikor változások történnek a vezetőségben, az általában azért van, mert a cégnél konkrét célkitűzéseket szeretnének megvalósítani, és esetünkben máris érződik, hogy Hasegawa-san olyasvalaki, akinek jóval nagyobb tapasztalata van a motorsportokban. Már hozzászokott, hogy angol munkakörnyezetben dolgozik, így bizonyos szempontból a kommunikáció is kicsit könnyebbnek tűnik” - nyilatkozta a francia vezető a crash.net-nek.

Hogy az új vezető kinevezése ténylegesen hoz-e majd szemléletváltást a Honda programjában, és hogy ez mennyire manifesztálódhat már 2016-ban a versenypályákon is, az még a jövő zenéje, Boullier mindenesetre nem változtat fokozott óvatosságon alapuló retorikáján.

„McLaren-Hondaként egy csapat vagyunk, de mégis külön dolgozunk mi itt McLarennél, Japánban pedig a Honda. Mindkettőnknek a lehető legjobbunkat kell nyújtanunk ahhoz, hogy nyerjünk. De nincsenek előre lefektetett számok, nem próbálunk előre meghatározott mennyiségű dobogót vagy győzelmet szerezni, hiszen az hibás megközelítés lenne. Ezt illetően nagyon óvatosnak kell lennünk” - hangsúlyozta Boullier, akivel ellentétben Fernando Alonso például már kijelentette, hogy tervei szerint néhányszor a dobogót is elcsípné az idei évben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?