Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. április 26. csütörtök
F1

Williams: Másodikak lehetünk a Mercedes mögött

A Williams nem titkolt célja, hogy a Mercedes mögött a második erőt jelentse az idei F1-es szezonban, és úgy gondolják, abszolút reális cél, hogy a Ferrarit legyőzzék.

Az első barcelonai teszten a Williams leginkább arra koncentrált, hogy a megbízhatósági problémákat kiküszöböljék – akadt is néhány, ám úgy gondolják, ezeket sikerült orvosolniuk, hiszen nem voltak komoly gondok. Az elmúlt néhány napban nyújtott teljesítményük viszont arról győzte meg a csapat vezető mérnökét, Rob Nelsont, hogy elég erős autót építettek ahhoz, hogy idén megverjék a Ferrarit, és ők váljanak a Mercedes kihívóivá.

 Massa

A kérdésre, tudja-e, mi most a valós erősorrend a mezőnyben, a szakember így válaszolt: „Nagyon szoros a verseny és minden nap egy kicsit más. Nem kétség, hogy a Mercedes iszonyatosan erős. A Ferrari kevésbé, így hinni szeretnénk, hogy őket legyőzhetjük. Olyan hatékonyan kell működnünk, amennyire csak tudunk, és a tőlünk telhető legjobban fogjuk nyújtani. A Mercedes már elment, de másodikak szeretnénk lenni.”

 

„Az elmúlt néhány nap tulajdonképpen nagyon jól alakult számunkra. Az utolsó hetekben a megbízhatósági dolgokat néztük át, most pedig kiszélesítettük ezt egy kicsit. Még mindig teljesítünk hosszabb etapokat, hogy a versenytempóra figyeljünk, de az időmérőre is gyakorlunk – minden nap egy órát. Ezt délután teljesítjük, ami általában lassabb, mert délelőtt vannak a legjobb tesztelési körülmények” – nyilatkozta a szakember. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?