DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton: Az F1 elromlott, a MotoGP izgalmasabb

Épp a sportág címvédő világbajnoka fogalmazott meg kritikát az F1-ről, habár csak óvatosan. Ellenben a MotoGP-ről egészen nagy szenvedéllyel nyilatkozott.

Sokszor, sok irányból hallani kritikát a Formula-1 jelenlegi állapotával kapcsolatban, de a versenyzők általában diplomatikusan hallgatnak. Lewis Hamiltonból a barcelonai tesztelés csütörtöki napján próbálták kicsikarni véleményét, mikor a média azt a kérdést szegezte neki: mit gondol, az F1 „elromlott, nem halad semmiféle irányba, vagy épp ellenkezőleg, jó egészségnek örvend-e?”



Hamilton bocsánatot kért, amiért nem akar részletes választ adni, de annyit elárult: „Valószínűleg az első kettőt mondanám a lehetőségek közül. Nem akarok túl sokat beszélni, de egyetértek az első kettő dologgal” – idézi Hamilton válaszát az Autosport.

Ezért más irányból puhatolóztak a háromszoros bajnoknál, és a MotoGP-ről kérdezték – a kétkerekű királykategóriáért közismerten lelkesedik. „A MotoGP egyszerűen cool, sokkal izgalmasabb nézni, szimplán mert szorosabbak a versenyek” – utalt arra, hogy a motorozást érdekesebbnek tartja az F1-es nagydíjaknál. Emellett ő is bele szeretne kóstolni:

„Szükségem van arra, hogy kipróbáljak egy GP-motort. Meghalok a lehetőségért, hogy felüljek egyre. Annyira jó lenne, csak a csapatomnak nem szólnék róla! Szeretnék több versenyre is ellátogatni, eddig csak egyen jártam egy szezonban, többet akarok” – mondta a Mercedes pilótája.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: