Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 22. kedd
F1

Hamilton: Már most készen állunk a szezonnyitóra

Lewis Hamilton, a Mercedes világbajnoka úgy érzi, akár már most elkezdődhetne a 2016-os F1-es szezon, ugyanis az autó azonnal képes lenne a maximum teljesítményre.

A Mercedes két pilótája, Hamilton és Rosberg a második barcelonai teszten felváltva teljesítik a napokat, így kedd délelőtt a német, délután pedig a brit rótta a köröket. Rosberg feladata az volt, hogy az időmérős teljesítményüket tegye próbára – ez egészen jól sikerült, ugyanis 1:23.022-es időeredménnyel megnyerte a napot Valtteri Bottas (Williams) és Fernando Alonso (McLaren) előtt.

Hamilton

Hamilton elmondta, a délutáni program az volt, hogy a versenytempót gyakorolja, 1:25.051-es időeredménye pedig a hatodik helyre volt elég. „Ez egy csodálatos délután volt, rengeteg megtett kilométerrel” – mondta, majd hozzátette, úgy érzi, megfelelően felkészült a csapat, így akár kezdődhetne is a szezon. „Teljesítettünk egy versenyszimulációt, és ezek után már készen állok az első futamra. Nagyszerű érzéseim vannak az autóval kapcsolatban, az egész napunk konstans volt. 

Rosberg úgy nyilatkozott, egyelőre nem tudják, hogy a többiek milyen közel vannak hozzájuk, azonban a Ferrarin kívül más istállók is fenyegetést jelenthetnek számukra. Ennek ellenére a német elégedett saját munkájukkal, hiszen eddig nem érte őket semmiféle meglepetés, így izgatottan várja, hogy újra autóba ülhessen. „Ez egy jó teszt volt, a megbízhatóság jó, és a sebességünk is megvolt. Minden a tervek szerint alakul.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?