Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 27. vasárnap
F1

A Red Bullt a kigyulladó autó vetette vissza

Tűzoltással telt a Red Bull első napja a barcelonai teszt második hetén - szó szerint és átvitt értelemben is. Danyiil Kvjat úgy érzi, hogy a csapat nem vesztett vészesen sok időt a felmerülő probléma miatt.

Az orosz pilóta 69 kört teljesített kedden, amivel a kevésbé aktívak közé tartozott, viszont erre nyomós oka is volt, miután előbb füstölni, majd égni látta Red Bulljának féktárcsáját a bokszba való visszatérésekor. A szerelők gyorsan elejét vették a lángolásnak, de időbe telt, mire megoldották a váratlan problémát, és biztosították, hogy az többé ne is üthesse fel a fejét.

Dppi_00216011_027

„Volt egy kis gondunk a fékhűtő csatornával, és beletelt egy kis időbe, mire megértettük és helyrehoztuk a problémát. A srácok azonban remek munkát végeztek, hiszen a nap további részében már minden hibátlanul ment, és nem is számítunk arra, hogy ilyesmi a jövőben előfordulna” - ecsetelte a meleg helyzetet Kvjat.

Az orosznak már csak egyetlen napja van az autóban, mielőtt a melbourne-i szezonnyitóra utazna, és nagyon reméli, hogy csütörtökön már semmi nem fog közbeszólni az utolsó simítások elvégzésébe.

„Örültünk volna, ha több kört teljesíthetünk, de egy nap még mindig előttem áll, amelyet olyan sűrűvé próbálunk tenni, amennyire csak lehet, bepótolva a ma elveszített köröket” - mondta Kvjat. „A munka jelentős részét már elvégeztük mostanáig, de még vannak dolgok, amelyeken az utolsó három tesztnap során kell végigmennünk. Egy kicsit ugyan lemaradásba kerültünk, de biztos vagyok benne, hogy ezt be tudjuk hozni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?