Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 25. péntek
F1

A Mercedes ki sem próbálja a lágyabb gumikat

Az F1-es mezőny címvédő csapata minden valószínűség szerint úgy fog nekivágni a 2016-os szezonnak, hogy a teszteken sem a szuperlágy, sem az ultralágy abroncsokon nem gyakorol egy métert sem.

Erre az istálló ügyvezetője, Toto Wolff célzott kedden Barcelonában, ezzel tovább nyomatékosítva a csapatnak a W07-es modellbe vetett bizalmát. Míg a múlt heti első teszten a Ferrari és a Red Bull is kipróbálta az idei év újításának számító, leggyorsabb tempóra képes ultralágy gumikat, és a Force India is felrakta a szuperlágyakat, addig a Mercedesnél csak a közepes és a kemény keverékeket próbálgatták.

A ma kezdődött második teszthét délelőttjén Nico Rosberg ugyan megtett néhány gyorskört a lágyakon, de a két leggyorsabb abroncsot már nem tervezik bevetni a hátralévő napokban.

Dppi_00216002_122

„A programunkat erősen korlátozza az idő, így nem fér bele, hogy olyan keverékeken körözzünk, amelyeket nem is szoktak használni ezen a pályán” - mondta Wolff a Mercedes nevében, amely alakulat a riválisoknál jóval több tesztkilométert halmozott már fel. „Nico ma délelőtt első alkalommal, remek eredménnyel próbálta ki a lágy gumit, de főként a közepes keverékkel fogjuk folytatni a munkát.”

A csapatok idén a tesztre is maguk állíthatták össze gumiválasztásukat, így a Mercedes azt is megtehette, hogy egyetlen ultralágy- és szuperlágy szettet sem kért, és azokat majd csak élesben próbálják ki első alkalommal a szezon során. Rosberg délelőtti, lágyakon futott legjobbja pedig csupán két tizeddel maradt el a múlt héten Sebastian Vettel által elért etalontól, amit viszont a Ferrari ultralágyakon teljesített.

A Mercedes így nincs ok az aggodalomra, ráadásul a csapat eddig különösebb fennakadások és meghibásodások nélkül teljesíti rendhagyó programját, ami el is nyerte Wolff tetszését. „Ha összevetjük az előszezoni tesztjeink sikerességét 2014 óta, akkor kétségtelenül idén állunk a legjobban. Részben ez szerintem a stabil szabályoknak is köszönhető, ami lehetővé tette, hogy szezonról szezonra egyre jobbak legyünk, de persze mindehhez kellett a teljes csapat kiváló munkája is” - méltatta a személyzetet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?