Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 25. péntek
F1

Vettel: Kimi közel volt és közel is lesz

Korántsem tátongott olyan nagy szakadék tavaly a két Ferrari között, mint azt gondolnánk, árulta el Sebastian Vettel, aki nem hagyja ki a számításból F1-es csapattársát, Kimi Raikkönent.

278 pont 150 ellenében – így nézett ki Sebastian Vettel és Kimi Raikkönen mérlege első közös szezonjukban. A számok önmagukban azt sejtetik, hogy a német pilóta idén is jócskán finn társa előtt lesz, ám Vettel kijelentette, a 2007-es bajnok tavaly nem volt olyan messze tőle, mint az első ránézésre tűnik, idén pedig szintén erős teljesítményt vár a csapattárstól.

„Eléggé jól oda tudta tenni magát, ám kicsit balszerencsés volt az előző szezon kezdetén. Ez egy ilyen dolog, az embereknek nem hosszú távú a memóriájuk, könnyen felejtenek, utána pedig csak a számokat nézik. Úgy gondolom, eléggé közel volt, és arra számítok, hogy ugyanígy közel lesz ebben az évben is” – beszélt csapattársáról a négyszeres világbajnok, akit az ESPN F1 idéz.

A 28 éves versenyzőt a Ferrari egyik fontos műszaki változásáról is megkérdezték. Miután az elmúlt négy év autói vonórudas felfüggesztéssel működtek, az istálló idén újra tolórudat használ. Mint emlékezhetünk rá, Kimi Raikkönen az elmúlt években – különösen 2014-ben – gyakran panaszkodott a Ferrari elejének viselkedésére.

„Ahhoz, hogy száz százalékban pontos véleményt adj, egyikből a másikba kéne átülnöd, de mivel két eltérő autóról van szó, nem csupán a felfüggesztés változott” – magyarázta Vettel, miért nehéz összehasonlítani a konstrukciókat. „Ami engem illet versenyzőként, nem teljesen más érzés vezetni a kettőt. Nincs arról szó, hogy ezt és azt meg tudod csinálni az egyikkel, de a másikkal nem. Az autóval nem voltak gondok, rögtön ráéreztem az elejére, azt hiszem, előrelépést tettünk.”  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?