Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 22. kedd
F1

Magnussen: A McLaren még mindig egy rideg hely

Érdekes összehasonlítást adott jelenlegi és egykori csapatáról Kevin Magnussen, aki ugyan még csak pár hete tagja a Renault-nak, mégis sokkal több pozitívumot tapasztalt, mint a McLarennél.

A dán már-már feladta F1-es álmait, amikor a Pastor Maldonadótól megszabaduló Renault mentőövet dobott neki, így az átalakuló enstone-i csapatnál próbálhatja meg ismét megvetni a lábát a királykategóriában. A McLarentől anélkül menesztették a tavaly évben, hogy bármit is rosszul csinált volna, és elsősorban a körülmények játszottak közre abban, hogy sem 2015-re, sem 2016-ra nem ajánlottak neki versenyzői ülést Wokingban. Magnussen azt mondja, nincsenek is benne rossz érzések emiatt a csapat iránt.

Dppi_00216002_605

„Az emberek gyakran megkérdezik tőlem, hogy vissza akarok-e vágni nekik. De nem emiatt vagyok itt. Azért vagyok itt, hogy megnyerjem a világbajnokságot. Ennek érdekében dolgozom, és nem azért, hogy legyőzzem a McLarent. Ha a McLaren áll az élen, akkor őket akarom legyőzni, de ha nem ők, akkor nem érdekelnek” - idézi a 23 éves dánt a GPUpdate.

„Továbbra is kapcsolatban vagyok néhány emberrel a McLarentől, semmi bajom velük. Nagyon kevés olyan ember dolgozik a McLarennél, akivel problémám van.”

A Renault-nál azonban máris barátságosabb közegre lelt annál, mint amit a McLarennél tapasztalt. A Ron Dennis által irányított alakulatot már évtizedek óta steril közegnek, a mezőny legridegebb csapatának tartja a közvélemény, és Magnussen leírása alapján ez az állítás talán még ma is megállja a helyét.

„Nagy különbségek figyelhetők meg a két csapat között. Elsőként az tűnt fel, hogy az emberek itt sokkal boldogabbak, pozitívabb a hozzáállásuk és szerintem a hitük is nagyobb a csapatban. Mindenki nagyon nyugodt, de egyúttal keményen és koncentráltan dolgozik. Egyetlen egy dologgal foglalkoznak, mégpedig az autó teljesítményével, és ez az, ami elnyerte a tetszésem” - mondta a Renault-ról.

„Pedig a Formula-1-ben rengeteg dolog miatt lehetne aggódni, de ők tényleg egyedül a teljesítményre figyelnek, nem pedig arra, hogy az autó ragyogjon, vagy hogy a padló makulátlanul tiszta legyen” - szúrt oda kimondatlanul is a McLarennek. „Ezek a srácok már nyertek világbajnokságot korábban, így nagyon is jól tudják, hogyan tegyék ezt meg ismét.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?