Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 22. kedd
F1

A pilóták nem lelkesednek az új időmérőért

Egyesek furcsának tartják, másik szerint káosz lesz, van, aki az időzítést nem érti. Kitörő örömmel nem találkoztunk: körkép az F1-es mezőny résztvevőinek véleményéről az új szisztéma kapcsán.

A csapatok a héten megállapodtak arról, hogy új időmérős szabályt vezetnek be a 2016-os szezonban – olyan kieséses rendszert, ahol folyamatosan búcsúzik a leglassabb pilóta –, bár egyelőre kérdéses, mikor lép érvénybe az átdolgozott szisztéma: a Formula-1-et menedzselő FOM vezetője, Bernie Ecclestone legutóbb úgy nyilatkozott, a bemutatkozásra a Spanyol Nagydíjon kerülhet sor, mivel az időmérős szoftver átprogramozásához nincs elegendő idő a szezonnyitányig. A thisisf1.com összegyűjtötte, az F1 figurái mit gondolnak róla.

Nico Rosberg (Mercedes): „Úgy gondolom, mindig jó, ha kérdéseket teszünk fel a sportágunkkal kapcsolatban, és igyekszünk friss megvilágításba helyezni.”

Felipe Massa (Williams): „Nem sokat agyaltam rajta, de a szándék egyértelmű: káoszt teremteni.”

Jolyon Palmer (Renault): „Az ötlet különös, nem gondolom, hogy jelentős különbséget fogunk látni.”

Danyiil Kvjat (Red Bull): „Először azt gondoltam, nagy zűrzavar lesz belőle.”

Nico Hülkenberg (Force India): „Nagy meglepetés, hogy három héttel a szezon kezdete előtt újraírják az időmérő szabályait.”

Carlos Sainz (Toro Rosso): „Egyrészről jó, mert látványos lesz, de talán nehezebb lesz elmagyarázni, mi is történik. De amíg látványos, az emberek szeretni fogják.”

Kimi Raikkönen (Ferrari): „Várjuk meg, lesz-e belőle valami.”

Bernie Ecclestone (FOM): „Magabiztosabb vagyok, hogy jó versenyeket fogunk látni.”

Christian Horner (Red Bull, csapatfőnök): „Kicsivel több véletlenszerűséget generálna vasárnapra, mesterségesen megfordított rajtrács nélkül.”

Pat Symonds (Williams, technikai igazgató): „Nem hiszem, hogy javítani fog a kvalifikáción, valójában fennáll a veszély, hogy az időmérés nem lesz olyan izgalmas. De esélyes, hogy a versenyeken segít, mivel gyorsabb autók indulhatnak hátrébbról.”

Günther Steiner (Haas, csapatfőnök): „Mindig meg kell próbálnunk jobbnak lenni. Néha tévedsz, de azt ki lehet javítani. Úgy gondolom, a rajongók szeretni fogják.”

Jos Verstappen (Max Verstappen apja): „A régi rendszer utolsó két perce különösen izgalmas volt, szerintem ezt akarják kiterjeszteni. Könnyű azt mondani, hogy nem tetszik, de lehet, hogy nagyszerű dolog fog kisülni belőle.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?