Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. június 21. csütörtök
F1

A Force India tart a Toro Rossótól

A silverstone-i gárda operatív irányítója szerint a rivális csapat pilótái sokkal érettebbek lesznek, mint első szezonjukban - ráadásul az STR11-es is remekül muzsikált eddig.

A mezőny legfiatalabb párosa, Carlos Sainz és Max Verstappen már első szezonjukban letették névjegyüket, hiszen folyamatosan harcban voltak a Q3-as helyekért, és komoly pontmennyiséget hoztak a konyhára az évad végén. Mivel a srácok már kiismerték a pályákat, otthonosabban mozognak a csapatnál, és Ferrari-motorral felszerelt STR11-esük is jobbnak tűnik a tavalyi autónál, a középmezőny úgy véli, ők lesznek az a csapat, amelyet le kell majd győzni.

Így van ezzel Otmar Szafnauer, a Force India műveleti vezetője is, annak ellenére, hogy csapata kétszer több pontot szerzett 2015-ben a faenzaiaknál. „A Toro Rosso pilótái második évüket teljesítik majd - nagyon sok mindent tanulhatnak az elsőben -, így versenyképesek lesznek” - nyilatkozta a szakember.

„Az első és második éved között sokkal többet fejlődsz, mint a nyolcadik és a kilencedik között, hiszen nagyon sok mindent lehet tanulni. Új motoruk is lesz majd - nem tudom, hogy jobb-e vagy rosszabb az előzőnél -, tavaly pedig remek munkát végeztek az autóval is, így kemény harcra számítok.”

A Force India tavaly története legjobb eredményét érte el az ötödik hellyel, Szafnauer pedig úgy véli, hogy a gárda nem engedheti meg magának, hogy ennél kisebb célt tűzzön ki 2015-re. „A Renault sok pénzt fog költeni, ráadásul 160 fővel növelték személyzetüket. Nem tudom, hogy milyen gyorsan fognak felzárkózni, de az biztos, hogy harcolni fognak velünk.”

„Ami pedig a Red Bullt illeti, még mindig nagyon jók. Nehéz lesz, de a célunk továbbra is az ötödik hely - nem mondhatjuk a részvényeseinknek, hogy ennél alább akarjuk adni. Ha minden jól alakul, akkor talán a negyedik hely sem kizárható.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?