Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. április 22. vasárnap
F1

Raikkönen: Fél napot máris elvesztettünk

Kimi Raikkönen számára néhány órával tovább tartott a téli szünet, mint tervezte, hiszen első tesztnapjának délelőttjén csak késve tudott pályára lépni egy probléma miatt. A Ferrarin azonban máris érzi a fejlődést.

A finn szerdán vette át a volánt az első két napon meghibásodás nélkül tesztelő Sebastian Vetteltől, őt azonban azonnal utolérte a balszerencse. A Ferrariban az üzemanyagrendszerrel adódott egy komolyabb gond, így Raikkönen csak a gyakorlás délelőttjének végén tudta megkezdeni a munkát.

55f06a370d5f3b7420194b51aa1009d4

„Nem mondanám ideális kezdésnek, hiszen elvesztettünk fél napot. Néha olyan gondokkal szembesülünk, amelyeket mindenképp ki kell javítani, és ez a mai elég sokáig tartott, de végül azért szép számú kört tudtunk futni. Az autón még egyáltalán semmit nem változtattunk, egyelőre csak rövidebb és hosszabb etapok során ismerkedünk vele.”

Ez volt az első nap az idén Barcelonában, amelyen nem a Ferrari végzett az élen, hiszen Raikkönen 78 körével most a 3. helyen zárt. Ám már ekkora megtett táv is elég volt számára, hogy leszűrje, mi mindenben is javult autója a tavalyihoz viszonyítva.

 

„Az első benyomásom elég jó. Persze az autó még biztosan fejlődni fog, de már most is jobb annál, mint amivel az előző év végén rendelkeztünk, tehát jól csináljuk a dolgokat. Az irányíthatóságában is érzékelhető javulás, és ez egy olyan dolog volt, amiben mindenképpen előre akartunk lépni tavalyhoz képest” - nyilatkozta a mezőny rangidős pilótája.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?